Dancers of the National Dance Company interpreting Saarinen's choreography VORTEX on stage. Photo by PARK Hyun-keun.
Foto: PARK Hyun-keun

Tero Saarinen: VORTEX | Korean kansallinen tanssiryhmä

Tule ja koe Korean kansallisen tanssiryhmän vierailu Tanssin talossa sekä Suomen ensi-ilta Tero Saarisen teokselle VORTEX!

Tuo luokkasi Tanssin taloon kokemaan Korean kansallisen tanssiryhmän vierailu ja koreografi Tero Saarisen VORTEX! Tanssia ja elävää musiikkia yhdistävä kokonaistaideteos tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Korean monituhatvuotisiin perinteisiin sekä huipputason nykytanssiin – esimerkiksi taideaineiden tai historianopetuksen näkökulmista. Liput oppilaille alkaen 16/22€, opettajat ilmaiseksi ryhmän kanssa.

National Dance Company of Korea (NDCK) ja Be-being ensemble es iintyvät Erkko-salissa 22.–24. syyskuuta Tero Saarisen suurteoksella VORTEX. NDCK:n Saariselta tilaama koreografia kantaesitettiin Korean kansallisteatterissa Soulissa vuonna 2014. Korealaistraditioista inspiroitunut ja niitä luovasti uudistava teos on noussut kestosuosikiksi ryhmän ohjelmistossa. VORTEX nähdään nyt ensi kertaa Suomessa.

Koreografi Tero Saarinen on tunnettu gesamtkunstwerk-ajattelustaan, tavastaan yhdistää elävä musiikki, visuaalisuus ja liike tavalla, jossa elämys on enemmän kuin osiensa summa. VORTEXissa kokonaisuuteen kietoutuu myös Korean monituhatvuotisen tanssi- ja musiikkiperinteen ylläpitäjän NDCK:n erityisosaaminen. Aasialaisia tanssitraditioita urallaan opiskellut Saarinen oli ensimmäinen länsimainen koreografi, jolta ryhmä tilasi kantaesityksen.

Idän ja lännen sekä menneisyyden ja nykyisyyden rajapinnan alkuvoimaista pyörrettä tulkitsee 25 esiintyjää. Traditionaalisilla instrumenteilla soitettavan musiikin on säveltänyt Young-gyu Jang, joka toimii lavalla nähtävän Be-being-ensemblen johtajana. Valosuunnittelu ja lavastus ovat Mikki Kuntun ja puvut Erika Turusen. Teoksen harjoittajina toimivat Henrikki Heikkilä ja Mi-ea Kim.

Kategorier

Kulturarv och världskulturer, Musik, Teater, dans och cirkus

Aktiviteter

Föreställning

Målgrupper

Gymnasium och yrkesutbildning, Klasserna 7–9

Nyckelord

dans, koreaner, levande musik, musik, nutidsdans

Evenemangets språk

englanti, suomi

Tero Saarinen Company

Kontaktperson

Emma Vuorinen

emma.vuorinen@terosaarinen.com

0452335765

Händelse har inga händelser