Tyttö maalaa taulua.
Kuva: Roi Ruuskanen

5x2- ja 2x5 -taidekurssit Annantalolla, kevät 2022

Löydä Annantalon 5x2- ja 2x5-taidekurssien tiedot kootusti täältä. Kevään 5x2-opetus on peruttu.

Annantalo kutsuu kaikki helsinkiläiset alakoululuokat 5x2- tai 2x5-taidekurssille! Taidekurssit ovat viiden viikon (2 taideoppituntia/viikko) ja kahden viikon (5 taideoppituntia/viikko) pituisia. Jokainen luokka pääsee taidekursseille kerran alakouluaikanaan. Kurssit ovat maksuttomia. 

Ilmoita luokkasi alla olevien linkkien kautta: 

5x2-kurssit 1.-6.-luokille (peruttu)

5x2-kurssit 4.-6.-luokille (peruttu)

2x5-taidekurssit 5.-6.-luokille 

Taidekurssit erityisluokille (täynnä)

Svenskspråkiga klasser (fullbokad)
Huom. Otamme ruotsinkielisille kursseille ensisijaisesti ruotsinkielisiä luokkia. Kielikylpyluokat voivat tiedustella mahdollisesti vapautuvia kursseja suoraan sähköpostitse.

HUOM.! Annantalon 5x2-taideopetus on peruttu keväältä 2022. Toteutamme kevään taideopetuksen Taideverkko-etätaidekursseina, joista löydät lisää tietoa täältä.
Kevään 2x5-taideopetus toteutuu tämän hetkisten tietojen mukaan läsnäopetuksena.

Osallistuva luokka jakautuu pienryhmiin, jotka opiskelevat eri taideaineita. Ryhmät pysyvät samoina koko kurssin ajan. Taideaineiden kirjo ulottuu kuvataiteista media-aineiden kautta esittäviin taiteisiin.  

Viiden opetuskerran 5x2-taidekurssien opetuskerrat järjestetään kahdesti päivässä, kello 9.15-10.45 ja 11.15-12.45. 2x5-taidekursseille luokat tulevat sen sijaan kaksi kertaa, molemmilla kerroilla kurssipäivän pituus on 5 oppituntia, klo 9.15–13.30.  

5x2-kurssit on suunnattu 1.-6.-luokkalaisille. Suosittelemme kuitenkin että 1. luokkalaiset osallistuvat vasta kevätlukukaudella aikaisintaan. 2x5 -kursseille otetaan pääasiassa vain 5.–6. -luokkia, sillä pitkä ja intensiivinen päivä on paitsi antoisa, myös rankka. 2x5-kursseille otetaan eväät mukaan. 

Annantalon opettajista suuri osa on taiteilijoita, ja osalla on oman taidealansa pedagoginen koulutus. Vuosittain Annantalon 5x2-taideopetuksessa käy n. 200 koululuokkaa eli yli 3500 oppilasta. 

ANNANTALON TAIDEAINEET

Annantalolla 5x2- ja 2x5-kurssien taideaineet vaihtelevat vuosittain jonkin verran. Kurssisuunnittelija ilmoittaa luokallenne valitut taideaineet erillisellä viestillä, kun kaikki luokat ovat ilmoittautuneet. Tämän jälkeen voitte jakaa oppilaat taideainekohtaisiin pienryhmiin ennen kurssin alkua. 

Lukuvuonna 2021-22 tarjolla olevat taideaineet ovat:
Animaatio
Arkkitehtuuri
Elävä kuva
Grafiikka
Keramiikka
Kuvataide
Musiikkistudio
Nukketeatteri
Sanataide
Sarjakuva
Sirkus
Tanssi
Teatteri
Tekstiili- ja kuvataide
Valokuvaus
Video
Äänitaide 

Erityisluokkien monitaiteiset taidekurssit:
Tanssi ja kuvataide
Kuvia, ääniä ja tarinoita 

 

Kategoriat

Elokuva, valokuva ja media, Kuvataiteet, Muotoilu ja arkkitehtuuri, Musiikki, Sanataide ja kirjallisuus, Teatteri, tanssi ja sirkus

Aktiviteetit

Työpaja, kurssit

Kohderyhmät

1.–2. luokat, 3.–6. luokat

Avainsanat

-

Tapahtuman kielet

-

Maksuton

Kulttuuripalvelukokonaisuus

Yhteyshenkilö

Heidi Valjus

heidi.valjus@hel.fi

040 358 1781

Tapahtumalla ei ole tapahtuma-aikoja