piirroskuvassa sininen paperikurki, jonka takana auringonlasku ja teksti 1000 paperista kurkea.
Photo: Tomi Suovankoski

1000 paperista kurkea

Alakoululaisille suunnattu esitys rauhasta, räjähdyksestä ja peräänantamattomuudesta. Käsikirjoitus ja ohjaus Johanna Freundlich

Japanilaisen legendan mukaan se, joka taittelee tuhat paperista kurkea, saa toivomuksensa toteutettua. Tähän yltiöpäiseen tehtävään ryhtyi Sadako-niminen tyttö, jonka Hiroshiman suuri räjähdys oli sairastuttanut. Juoksemista rakastava Sadako saa vierelleen uskoa luomaan niin juoksuvalmentajansa, parturi-isänsä kuin sairaalan lääkäritkin.

Esityksen käsikirjoittanut ja ohjannut Johanna Freundlich on saanut inspiraationsa todellisen henkilön, Sadako Sasakin, tarinasta. 1000 paperista kurkea on fyysistä teatteria, esineteatteria ja näyttämörunoutta yhdistävä tutkimusmatka maailmanrauhan, toivon ja peräänantamattomuuden teemoista.

Yleisötyö

Esitykseen liittyy myös yleisötyötä. Sen avulla oppilaat saavat askaroida esityksen teemojen parissa yhteistyön voimalla. Kaikki esityksen tilanneet koulut saavat kirjalliset ennakko- ja purkutehtävät sekä teatterityöpajan. Esitys, työpaja ja tehtävät muodostavat pedagogisen kokonaisuuden, joka kutsuu pohtimaan ja kehittämään oppilaan omaa suhdetta esitystaiteeseen. Kysy lisää yleisötyöstä!

Tekijät

Käsikirjoitus ja ohjaus: Johanna Freundlich | Lavastus- ja pukusuunnittelu: Nina Mansikka | Musiikki: Rene Ertomaa | Valosuunnittelu: Jaanus Lintera | Graafikko: Tomi Suovankoski | Traileri: Ida Järvinen | Kuvat: Pate Pesonius | Esiintyjät: Elisa Salo, Pasi Lappalainen ja Päivi Rissanen | Yleisötyö: Camilla Anderzén | Tuotanto: TOTEM-teatteri /Jonna Sundberg

Tilaa esitys

Suunnattu: alakouluikäisille

Kesto: noin 45 min.           

Kantaesitys 19.1.2022 Espoossa, esitys on tilattavissa 20.1.-3.3.2022 sekä elo-lokakuussa 2022.

TOTEM-teatterin esitykset ja työpajat tilataan kouluun. Yhteen esitykseen mahtuu max. 200 katsojaa. Tilaksi käy liikuntasali tai vastaava, TOTEM-teatteri vastaa kaikesta esityksen vaatimasta tekniikasta.

Categories

Theatre, dance and circus

Activities

Performance, Workshop

Target groups

Grades 1–2, Grades 3–6

Keywords

-

Event languages

suomi

Totem-teatteri

Contact person

Jonna Sundberg

tuottaja@totemteatteri.com

+358505470047

Event doesn't have occurrences